top of page

lør. 10. sep.

|

Højgård

Stemmen & vagus - stimulering af vagusnerven, vejen til større ro og restitution.

Kender du følelsen af indre uro, tankemylder, store følelsesmæssige udsving, angst, søvnløshed, koncentrationsbesvær, hjertebanken, dårlig fordøjelse, højt blodtryk, højt kolesterol, stakåndethed osv? Så kender du til hvordan det er at have et overaktivt nervesystem.

Billetter sælges ikke
Se andre events
Stemmen & vagus - stimulering af vagusnerven, vejen til større ro og restitution.
Stemmen & vagus - stimulering af vagusnerven, vejen til større ro og restitution.

Tid og sted

10. sep. 2022, 10.00 – 15.00

Højgård, Højgård, Sørbylillevej 13A, 4200 Slagelse, Danmark

Om eventet

Når vi har uforløste traumer med i bagagen og/eller vi er under pres over længere tid, kan det resultere i et overaktivt nervesystem. Der er flere måder hvorpå vi kan støtte vores nervesystem, én af dem er gennem stimulering af vagusnerven.

På denne workshop vil jeg fokusere på stimulering af vagusnerven gennem forskellige øvelser med fokus på bl.a. det bevidste åndedræt, selvmassage og brug af din stemme. Alt sammen konkrete øvelser du kan praktisere derhjemme efterfølgende.

Hvad er vagus? 

Vagusnerven er den 10. af de i alt 12 kranienerver, der er forbundet direkte til hjernen. Vagusnerven er også den længste af vores 12 kranienerver. Nerven har fået tilnavnet “den vandrende nerve“, fordi den som den længste af de 12 kranienerver forgrener sig ud i et netværk af nervetråde, som fra dens udspring i hjernestammen, forgrener sig videre til alle vores organer. Håndteringen og bearbejdningen af ​​følelser sker via vagusnerven mellem hjerte, hjerne og tarm, hvorfor vi typisk har en stærk tarm-reaktion på intense mentale og følelsesmæssige tilstande. Overordnet styrer vagus nerven det parasympatiske nervesystem, der sørger for at dine indre organer og fordøjelsessystem kan slappe af og finde ro. Gennem stimulering af vagusnerven, aktiverer vi det parasympatiske nervesystem, som er den del af vores nervesystem der sørger for at vores krop kan slappe af og restituere. Når det parasympatiske nervesystem er aktivt, vil du opleve bl.a. rolig puls, langsomt åndedræt, lavt blodtryk, øget blodtilførsel til huden, aktivitet i tarmene, normal svedproduktion, små pupiller og rolig/normal hjerneaktivitet.

Så hvordan stimulerer du vagus nerven? Nynnen, mantrasang og optimistisk energisk sang øger alle hjertefrekvensvariabiliteten (HRV) på lidt forskellige måder. I bund og grund er sang som at starte en vagal pumpe, der sender afslappende bølger ud. Også når du synger af dine lungers fulde kraft, bruger du musklerne bagerst i halsen hvilket aktiverer vagus. At synge sammen øger også HRV- og vagus funktionen. En sidegevinst er at sang har vist sig at øge oxytocin, også kendt som kærlighedshormonet, fordi det får folk til at føle sig tættere på hinanden. Derudover også gennem bevidst åndedræt, bevidst bevægelse, massage, berøring m.m.

___________________________________________

PRAKTISK: 

Dato: 10. september 

Tid: 10:00-15:00 (Dørene åbner 9:30) 

Sted: Højgård, Sørbylillevej 13A, 4200 Slagelse 

Pris: 950 kr. per person 

Tilmelding: Din tilmelding er registreret og bindende så snart du har sendt en mail til mig på linewilkens@gmail.com og overført beløbet til 53576133. 

Max. 8 personer

Derudover: Jeg sørger for serveres vand/te/kaffe og forfriskninger (frugt/nødder/snacks). Medbring selv frokost, det er muligt at få mad og drikke på køl. Ifør dig afslappet tøj og sørg for at have varme sokker og evt. en ekstra trøje med.

BIO: Hvem er jeg? Jeg hedder Line WIlkens-LIntrup, jeg er 40 år og bor på Højgård, som er vores skønne landsted der ligger lidt uden for Slagelse i fantastiske landlige omgivelser. Jeg har undervist i sang i mange år og er uddannet hos Cathrine Sadolin på Complete Vocal Institute i København. Jeg har været optaget af sang og stemme så længe jeg kan huske, og altid været fascineret af hvordan det at arbejde med stemmen giver adgang til så meget mere end bare det at synge, hvilket i sig selv er en kæmpe gave. Jeg har som sangunderviser mange gange været vidne til hvordan vi kan bruge vores stemme til skabe grounding, vise og mærke sårbarhed, forløsning af glæde, sorg, vrede og skabe forbindelse både til os selv, men også relationelt. Hvordan stemmen kan hjælpe dig i kontakt med følelser du ikke har mærket i årevis, mærke hvordan den kraft din stemme har, også rykker ved din evne til at sige fra og til, sætte grænser. Hvordan stemmen også kan give adgang til nye dybder af sårbarhed, blidhed, selvindsigt og større bevidsthed. Jeg er under uddannelse som Spirituel integrativt krops- og psykoterapeut og er nu på 3. år ud af 4. Jeg mærker hvordan jeg nu endelig har mulighed for at kombinere den erfaring jeg har med mig ift. stemmen og åndedrættet, med det der nu er blevet mere og mere klart for mig; hvordan krop, sind og sjæl hænger uløseligt sammen. Noget der optaget mig meget, er hvordan vi kan regulerer vores eget nervesystem gennem bl.a. bevidst åndedræt, bevidst bevægelse, massage, berøring, coregulering og specielt brug af stemmen.

Del dette event

bottom of page